"У нас останній шанс": відома українська акторка висловилася щодо мовного питання

Вона обурена поведінкою деяких українців.

Українська акторка Римма Зюбіна, яка відома за фільмами "Люся інтерн", "Моя улюблена Страшко", "Чорна квітка" та іншими кінороботами, висловилася щодо мовного питання в Україні. 

Вона обурюється тим, що війна не змінила свідомість деяких українців. 

"Невже до кожного в хату має зайти російськомовна людина і зґвалтувати твою дитину? Це все йде з голови кожного. У когось перехід відбувся після першого Майдану, у когось після другого, на початку війни у 2014-му. Я не розумію цих людей. Я не розумію, не можу давати ніяких порад. Мені здається, що ніякої лагідної українізації уже бути не може", - наголосила вона в інтерв'ю для 24 каналу.

Римма додала, що не можна і в інформаційному просторі поширювати російську мову.

"Після читання поезії на зустрічі у Львові, до мене підійшла жінка й розповіла, що не змогла поїхати на похорон мами на окуповану територію. Розповідала це і ридала. Звісно, тут питання мови я не поставила. Але коли це відбувається на рівні інформаційного простору, підтримується та пропагується, то не знаю, що ще має статися", - сказала Зюбіна. 

Тому, на її думку, усім українцям потрібно робити так: 

"У нас, як України, останній шанс. Якщо ми зараз не втримаємо країну на фундаментальних речах для державності, зокрема мові, то втратимо країну. Потім можемо повернути всі території, але не будемо єдиними. Можливо, варто починати з дуже ретельного вивчення історії України".

Нагадаємо, раніше акторка Олеся Жураківська закликала відмовитися від всього російського.

Вас також можуть зацікавити новини: