Відомий український хореограф поділився, що страждає на важку хворобу

Раду Поклітару розповів, що на нього чекає складна операція.

Відомий український хореограф, суддя шоу "Танцюють всі" та балетмейстер академічного театру "Київ Модерн-балет" Раду Поклітару відверто розповів про проблеми зі здоров'ям. Хореограф зізнався, що страждає на складну хворобу.

За словами Поклітару, у нього захворювання, яке пов'язане з руховим апаратом. Балетмейстер поділився, що тривалий час намагався вилікуватися медикаментозним шляхом. Проте це йому не допомогло і тоді він вирішив лягти на операційний стіл. 

Хореограф розповів, що наважився на хірургічне втручання, щоб мати можливість вільно пересуватися в майбутньому, та працювати балетмейстером в театрі. 

"Це одне із найпоширеніших захворювань. Це коксартроз – ураження кульшового суглоба. І я з усвідомленням цього діагнозу живу вже чотири роки. А із хворобою насправді живу довше. З одного боку, це наслідки моєї 48-річної діяльності в балеті, а з іншого – це можуть бути люди, які ніколи не були в балетному залі і на балеті і від цього все одно страждають. Це все вирішується. На жаль, хірургічним шляхом. Але в цьому немає нічого страшного. Я довго морально налаштовувався на це. Думаю, що я впораюся. На мене чекає операція. Це не дає мені можливості працювати, але я можу ходити й іноді навіть трохи бігати. Проте враховуючи, що професія хореографа висуває підвищені вимоги до мобільності та рухового апарату, тому доведеться змінювати. І буду як новенький!" - зазначив Поклітару.

Нагадаємо, раніше відомий артист балету, який мріяв про Росію, виступив у Києві.

Вас також можуть зацікавити новини: