Догляд за ногами влітку: 5 секретів ідеально рожевих п'яточок

Відкрите взуття стало необхідністю разом з приходом спеки. Як зберегти розкішний вигляд шкіри ніг - розповідаємо в статті.

Після тривалих холодів настає сезон в'єтнамок, шльопанців і босоніжок. Звісно, їм потрібен особливий догляд + підготовка до пляжу. Але у відкритому взутті є проблема, знайома багатьом дівчатам - варто цілий день походити по місту і ввечері п'ятки виглядають абсолютно непривабливо. 

Є кілька способів зробити так, щоб щовечора не доводилося бігти у ванну з тазиком і пемзою напереваги.

Ванни для ніг

Читайте такожЛітні вбрання 2021: як одягатися, щоб не померти в спекуІдеальний варіант, який допомагає розслабитися в кінці робочого дня. Виконуючи таку процедуру 2-3 рази на тиждень, ви отримаєте м'яку і здорову шкіру ніг. Більш того, на стопах знаходиться безліч нервових закінчень і, якщо болять ноги, то дискомфорт відчувається у всьому тілі. Вода + ароматичні масла - простий рецепт краси і молодості для ваших ніжок!

Зволожуюча і тонізуюча

  • масло лаванди - 3 краплі;
  • масло м'яти - 1 крапля.

Додати інгредієнти в ємність з прохолодною водою і потримати в ній ноги 15 хвилин. Перцева м'ята освіжає шкіру, а лаванда надає розслабляючий ефект.

Очищаюча

  • сода - 1 ст. л;
  • морська або кам'яна сіль - 1 сл.л.

Розчинити в 2 літрах теплої води, занурити в ванночку ноги і потримати 15-20 хвилин. Якщо солі немає, але процедуру зробити хочеться - додайте рідке мило. За допомогою такої ванни можна розм'якшити огрубілу шкіру стоп, заспокоїти її, а також зміцнити зв'язки.

Масаж для ніг

15 хвилин в день - рівно стільки потрібно, щоб продовжити здоров'я ніг і поліпшити загальне самопочуття. Масаж знімає напругу і втому, розслабляє м'язи, позбавляє від набряклості і покращує циркуляцію крові. Правильна послідовність - знизу вгору. Починайте зі стоп і піднімайтеся у напрямку до колін і стегон. Обов'язково робіть масаж після душу (шкіра повинна бути чистою), використовуючи крем або масло.

Судинні зірочки - як прибрати

  • кипарисова олія - 10 крапель;
  • масло чайного дерева - 10 крапель;
  • алое вера гель - 20 мл.

Щоранку змащувати таким складом шкіру стоп. Ділянки, де є судинні зірочки, масажувати обережно.

Антицелюлітний

Потрібен, щоб підтягнути і розгладити шкіру. Розтираємо ноги, наносимо масло або крем. Інтенсивно масажуємо і потираємо ноги, потім стискаємо шкіру. У цей момент може бути боляче, але це нормально. В кінці - загортаємо ноги в рушник. Всього процедура займає 10-15 хвилин. Для більшого ефекту можна скористатися банками для масажу.

Загартовування

Ні, ми не пропонуємо щоранку обливати тіло холодною водою. Нехай будуть тільки ноги. Приймаючи душ, направляйте струмінь прохолодної води від низу до верху - від пальців ніг до коліна. Спочатку одна нога, потім друга. Така процедура потрібна, щоб поліпшити кровообіг, підвищити тонус судин і запобігти варикозне розширення вен.

Педикюр

Якщо ви записуєтеся в салон, щоб покрити нігті гель лаком, не обов'язково робити це щотижня. Можна проводити підтримуючі процедури вдома. Для цього достатньо:

  • Ванночки з теплою мильною водою;
  • Апельсинової палички;
  • Масла для кутикули;
  • Пилки для ніг.

Занурюєте стопи в ємність, чекаєте 15-20 хвилин, поки шкіра ніг не стане м'якою. Потім за допомогою пилки видаляєте ороговілий шар шкіри. Важливо - не користуйтеся пемзою, так як вона травмує шкіру і потім збільшує сухість. Апельсиновою паличкою відсуваєте кутикулу. Змащуєте маслом для кутикули шкіру навколо нігтів і в кінці наносите зволожуючий крем для ніг.

Літнє взуття

Босоніжки, кеди або будь-яке інше відкрите взуття не повинно бути занадто вузьким - в надіях розносити його ви отримаєте травми нігтів, натоптиші і мозолі. Також намагайтеся в жарку погоду не носити кеди або кросівки (єдиний виняток - легкі ганчіркові або тканинні моделі). У закритих варіантах літнього взуття швидше поширюється інфекція і волога. І пам'ятайте - комфорт і здоров'я - понад усе.

Вас також може зацікавити: