"Пісочний годинник": як підібрати фасон, щоб вигідно підкреслити фігуру

Потрібно звертати увагу на індивідуальні особливості фігури.

Український стиліст Росіна Трач розповіла УНІАН, що при виборі одягу потрібно звертати увагу на індивідуальні особливості фігури.

Які фасони повнять

Читайте також"Унісекс, гусяча лапка і сolor block": стиліст назвала головні тренди цього сезону

Одного для всіх рецепта немає - на одних дівчатах відмінно виглядає об'ємний бомбер, а іншим він візуально додає кілограм 7-10. Комусь штани палаццо витягають зріст і роблять стрункішою, а когось дуже повнять. Фасон для кожного типу фігури буде відрізнятися.

"За допомогою кольорів також можна створити оптичну ілюзію: однотонний темний колір робить стрункішою, світлі і, особливо, принтовані можуть повнити. Тут потрібно дивитися на поєднання всіх факторів: і кольору, і фасону, і фактури тканини, і силуету", - сказала Росіна.

Який фасон зробить силует струнким

Вся справа в індивідуальних особливостях фігури, вертикальних і горизонтальних пропорціях. Але ясно одне, якщо є яскраво виражена талія - ми її обов'язково підкреслюємо, тому що в парі з нею частіше округлі стегна. І для створення більш стрункого образу відкриваємо і підкреслюємо найвужчі частини тіла: талія, зап'ястя, щиколотки.

"За допомогою вирізів і вертикальних конструктивних ліній одягу створюємо потрібний силует. Той же оверсайз кардиган або жакет можна добре посадити розстебнувши його і трохи відкатавши рукава, відкривши найбільш вузькі зап'ястя. На "пісочний годинник" і "груші" оверсайз сідає найгірше. Потрібно використовувати секретики, щоб його гармонійно посадити", - додала Трач.

За її словами, якщо вузькі стегна і велика верхня частина - носимо речі А-силуету, талію або занижуємо, або завищуємо. За допомогою кольору або декору переводимо фокус з "проблемного" місця на те, яким пишаємося.

Інші новини УНІАН: