Біля курортного узбережжя Туреччини стався землетрус магнітудою 6,7

У морі неподалік від курортних міст Туреччини стався сильний землетрус, що викликав невелике цунамі.

На південному заході Туреччині стався землетрус магнітудою 6,7 балів. Поштовхи відчувалися у турецьких містах Бодрум і Мармаріс, повідомляє Reuters.

Землетрус стався о 01:31 за місцевим часом. Як повідомляє Європейський середземноморський сейсмологічний центр, епіцентр підземних поштовхів знаходився в 12 км на південь від популярного курорту Бодрум, а також у 90 км від грецького острова Родос. Осередок землетрусу залягав на глибині 10 км.

Читайте такожУ Перу стався землетрус магнітудою 6,4

За даними The Daily Mail, пошкодженими виявилися будівлі деяких прибережних готелів в цих містах.

У Бодрумі на деяких старих будівлях виникли тріщини, сталося відключення електрики в деяких районах міста, люди в багатьох містах і населених пунктах вибігли на вулицю.

На фотографіях і відеозаписах очевидців з Бодрума видно підтоплені будівлі.

Губернатор провінції Мугла, в яку входить місто, повідомив, що в результаті цунамі кілька людей отримали невеликі поранення, однак загиблих немає.

Як відзначає Reuters, в результаті землетрусу на курортному грецькому острові Кос, який знаходиться неподалік від турецького узбережжя, загинули дві людини, ще кілька постраждали.

За даними влади турецької провінції Мугла, в якій знаходяться як Мармаріс, так і Бодрум, ніяких серйозних руйнувань в результаті зафіксовано не було. Мер Бодрума Мехмед Кочадон повідомив, що в деяких старих будівлях виникли тріщини.