Cуд обрав запобіжний захід депутату Гуньку, підозрюваному в хабарництві

Запобіжний захід йому обрано з альтернативою внесення 30 млн грн застави.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою народному депутатові Анатолію Гуньку, який підозрюється в хабарництві.

Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Зазначається, що слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 30 млн грн застави народному депутату, якого напередодні викрили на одержанні неправомірної вигоди за надання приватному підприємцю в оренду державних земель.

"На виконання рішення суду підозрюваного взято під варту у залі суду", – йдеться у повідомленні.

У САП також зауважили, що прокурор під час судового засідання наполягав на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі понад 50 млн грн. Як зазначив суддя під час засідання, строк дії ухвали про тримання під вартою – до 7 жовтня включно.

Справа нардепа Гунька

8 серпня Гунька затримали разом з двома спільниками. За даними правоохоронців, депутат запропонував підприємцю отримати землю під обробку. Ця земля належить державі та перебуває у сфері управління Національної академії аграрних наук.

Свої "послуги" Гунько оцінив у розрахунку 130 доларів/1 га землі. Його викрили "на гарячому" – під час отримання першого траншу хабара у 85 тис. доларів.

9 серпня, НАБУ та САП оголосили про підозру у хабарництві викритому на одержанні неправомірної вигоди Гуньку.

Злочин кваліфікували за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Згідно з ККУ, нардепу загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вас також можуть зацікавити новини: