За фактом ймовірного стеження за Арахамією відкрито кримінальне провадження

Сьогодні вдень голова парламентської фракції "Слуга народу" заявив, що знайшов під своїм авто підозрілий предмет.

За фактом ймовірного стеження за народним депутатом України, головою фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією відкрито кримінальне провадження.

Читайте такожАрахамія знайшов під своїм легковиком підозрілий предмет, у декларації автомобіля немає (фото)Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.

Справу відкрито за ч. 1 ст. 182 Кримінального кодексу ("незаконне збирання, зберігання, використання конфіденційної інформації про особу, порушення недоторканності приватного життя").

У прокуратурі розповіли, що після обстеження підозрілого згортку, який виявив Арахамія в своєму автомобілі, фахівці встановили, що цей предмет не є вибухонебезпечним.

"Попередньо, цим предметом є трекер для відстеження переміщень автомобіля. Знахідку буде направлено на експертне дослідження. За результатами експертизи щодо виявленого предмету буде визначена остаточна кваліфікація та подальша підслідність кримінального провадження", - додали в прокуратурі.

Обставини цієї події встановлюють слідчі поліції Києва під процесуальним керівництвом прокурорів Київської місцевої прокуратури № 6.

Стеження за Арахамією: що відомо

24 жовтня Арахамія заявив, що знайшов під своїм авто підозрілий предмет.

"О 13:25 приїхав на роботу, спрацював датчик тиску шин, вийшов з машини і оглянув колеса, під заднім правим колесом виявив невеликий згорток", - написав він у Facebook.