Блінкен закликав світову спільноту тиснути на РФ

За словами держсекретаря США, Москва повинна виконувати свої міжнародні зобов'язання.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен закликає світову спільноту тиснути на Російську Федерацію.

Про це держсекретар США повідомив у Twitter.

"Ми повинні співпрацювати, аби викривати поведінку Росії, притягувати Росію до відповідальності за її дії і тиснути на Москву, щоб вона виконувала свої міжнародні зобов'язання і обіцянки", - заявив Блінкен.

Читайте такожДержсекретар США Ентоні Блінкен сьогодні прибуде до України

Своєю чергою речник Державного департаменту США Нед Прайс у Twitter заявив, що Росія повинна виконувати зобов'язання за Мінськими угодами і добросовісно працювати для припинення конфлікту на сході України. "Вона також має припинити свою незаконну окупацію Криму", - зазначив Прайс.

Візит Блінкена до України: що відомо

  • Держсекретар США Ентоні Блінкен та його заступниця Вікторія Нуланд сьогодні, 5 травня, прибудуть до Києва з дводенним візитом. 
  • Блінкен приїде в Україну на запрошення глави МЗС Дмитра Кулеби.
  • 6 травня глави української та американської дипломатії проведуть переговори. Вони обговорять розвиток стратегічного партнерства України та США, поглиблення взаємодії у політичній та безпековій сферах, збільшення обсягів торгівлі та інвестицій.
  • Планується зустріч Блінкена з президентом України Володимиром Зеленським, іншими високопосадовцями та представниками громадянського суспільства.