Главу ФДМ намагалися підкупити за $800 тисяч (фото)

Кошти зловмисник пропонував за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб.

Детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП викрили громадянина, який за 800 тис. доларів намагався підкупити голову Фонду держмайна.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, кошти громадянин пропонував посадовцю за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

Чоловіка було викрито на «гарячому», одразу після надання ним першої частини обумовленої суми, а саме - 200 тис. доларів.

Його затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Слідчії дії тривають.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня були затримані три людини, які намагалися передати 5 мільйонів доларів хабара керівництву НАБУ і САП за закриття кримінального провадження за підозрою екс-міністру екології, президенту компанії Burisma Group Миколі Злочевському. Справа стосується причетності до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку, який був виданий на підконтрольний бізнесменові Сергію Курченку банк, і до легалізації цих коштів.