Зеленського просять присвоїти Кернесу звання Героя України

Відповідна петиція авторства адвоката Олександра Дрижанова зареєстрована на сайті президента

Президента Володимира Зеленського просять присвоїти Харківському міському голові Геннадію Кернесу, який помер від ускладнень після COVID-19, звання Героя України.

Читайте такожЗеленський призначив голову Запорізької ОДА: що про нього відомоПетицію "Про присвоєння звання Героя України, Харківському міському голові Геннадію Адольфовичу Кернесу (посмертно)" розмістив на сайті президента адвокат Олександр Дрижанов.

"Користуючись своїм правом звернення до президента України, звертаюся з проханням розглянути зазначену петицію та прийняти рішення про присвоєння Геннадію Адольфовичу Кернесу найвищої державної нагороди - Героя України (посмертно), як найкращому та видатному міському голові за всю історію міста Харкова та історію сучасної держави, та за вагомий внесок у розбудову органів місцевого самоврядування", - йдеться в петиції.

Петицію створено 17 грудня. На даний час її підписали 578 осіб. Для розгляду потрібно зібрати 25 тисяч підписів.

Смерть Кернеса: що відомо

  • Геннадій Кернес проходив курс лікування від COVID-19 у німецькій клініці "Шаріте". Весь цей час, з вересня 2020 року, з'являлися чутки про його смерть.
  • 4 листопада Кернеса офіційно оголосили мером Харкова. Він переміг з результатом 60,34% (195 044 голосів).
  • 11 грудня в ЗМІ з'явилася інформація, що стан Кернеса погіршився. У нього відмовила друга нирка. 
  • 17 грудня стало відомо, що Кернес помер від ускладнень коронавірусної інфекції. 
  • 17 грудня в прес-службі Харківської міськради повідомили, що в Харкові у зв'язку зі смертю мера Геннадія Кернеса оголошено триденну жалобу.