Кримінальна справа про викрадення "Слуги народу" Семінського: обвинувачений екс-міністр розповів свою версію подій

Нардеп Олег Семінський, який звинувачує екс-міністра транспорту та зв'язку України Миколу Рудьковського у своєму викраденні, вимагав від Рудьковського частку в «Нафтогазвидобуванні» в обмін на свідчення про непричетність Рудьковського до його зникнення.

«Розмова сталася під час однієї із зустрічей у Відні, що відбулися після появи Семінського у 2015 році», - розповів Микола Рудьковський в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону в програмі «В гостях у Дмитра Гордона».

«Семінський каже, якщо ти перепишеш, я піду в прокуратуру, дам свідчення, що ти мене не крав. Справа закриється і все. А якщо ні - у нас в прокуратурі все схоплено, приїдеш в Україну, ми тебе посадимо. До тих пір, поки не перепишеш те, що ми хочемо», – розповів Рудьковський.

Коментуючи кримінальну справу, Рудьковський заявив, що це - пряме вимагання з боку Семінського частки в компанії «Нафтогазвидобування». 

«Я вважаю, що те, що мене зробили підозрюваним – це прямий наслідок і бажання, і вимагання тих 10% або 150 мільйонів доларів, які Семінський хоче отримати або з мене, або з компанії, або головного акціонера, тому що він для себе визначив, що він був акціонером компанії, - сказав Рудьковський.

За словами Рудьковського, Семінський працював найманим директором «Нафтогазвидобування», отримував високу заробітну плату. Однак, коли з'ясувалося, що неефективне управління привело компанію до великих збитків та боргів і що її необхідно продати, незадовго до операції зник.

«Коли ситуація виникла у 2011 році, що конфлікт між нами не розв'язується, я зміг знайти аргументи, щоб ми провели аудит компанії. Після того, як все було витягнуто на поверхню і показано, що фактично десятки мільйонів доларів були вимиті з компанії, не сплачені податки, що це або кримінальний кейс, або потрібно продати стратегічному інвестору. Він з цим погодився, і буквально за кілька днів до угоди у нас пропадає гендиректор, угода була зірвана і продати компанію ми змогли тільки значно пізніше», - розповів Рудьковський.

ЗМІ також повідомляють, що кримінальна справа проти Рудьковського носить всі ознаки замовного, а сам факт викрадення Семінського є невстановленим.