Мера Бердянська змусили піти з посади проросійські сили - заява партії "За майбутнє"

Партія "За майбутнє" закликала Службу безпеки України розслідувати факти тиску на Валерія Баранова.

Мер Бердянська Валерій Баранов був вимушений скласти повноваження через тиск проросійських сил, зокрема, депутатів "Опозиційної платформи – За життя" у міськраді. Про це йдеться в офіційній заяві партії "За майбутнє".

Читайте такожСБУ не пустила в Україну літак підсанкційного Тараса Козака – ЗМІ"На фоні скупчення російських військ на кордоні з Україною прокремлівські сили розпочали безпрецедентний тиск на українських патріотів в органах місцевої влади у громадах, які знаходяться поряд із лінією розмежування. Зокрема, у прифронтовому Бердянську вони за допомогою місцевих князьків та депутатів від партії "Опозиційна платформа — за життя" змусили піти у відставку міського голову Валерія Баранова, за якого на місцевих виборах 2020 року проголосували 51,42% мешканців", - йдеться в заяві.

Партія "За майбутнє" закликала  Службу безпеки України розслідувати факти тиску на Валерія Баранова, а Центральну виборчу комісію — призначити перевибори Бердянського міського голови та депутатів міськради.

Нагадаємо, мер Бердянська Валерій Баранов заявив про свою відставку через агресію та деструктивну роботу депутатів міськради.