Нардеп Гетманцев вніс поправки в "податковий" законопроект з порушенням регламенту - експерт

Економіст зазначає, що "слуга народу" Гетманцев додав ще купу поправок до закону по РРО.

Нардеп "Слуги народу" Данило Гетманцев подав поправки до законопроєкту "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей у податковому законодавстві", які повністю ігнорують думку бізнесу.Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3206359

Про це на сторінці в мережі Facebook повідомив експерт економічних програм в Українському інституті майбутнього Данило Монін, інформує Цензор.НЕТ.

"Ще давно Ярослав Железняк (нардеп "Голосу". - Ред.) подав позитивний Законопроєкт про ліквідацію анахронізму Книга покупок і продажів для ФОПів 1-2-3 групи в законопроєкті 2524, який ВР ухвалила в першому читанні ще 20 грудня 2020 року. І ось 2524 ... розглядався до 2-го читання на комітеті і там до 2-го читання, крім поправок по суті до цієї теми, Гетманцев вставив величезну кількість поправок до законопроєкту 1210, які до того ж ще збільшують базу і повністю ігнорують думку бізнесу щодо цього законопроєкту", - йдеться в повідомленні.

Економіст зазначає, що "слуга народу" Гетманцев додав ще купу поправок до закону щодо РРО.

"Таким чином тотально порушено Регламент Верховної Ради, стаття 116. До того ж саме ця Рада ухвалила закон, який набув чинності 19.10.2019, що не можна в законопроєкт вносити поправки не по суті законопроєкту. І тим більше термін подачі поправок встановлено 14 днів ... а минуло вже пів року. При цьому комітет рекомендував це свавілля на винос у зал, і 2524 тепер повністю спотворений по суті буде винесе в зал для його ухвалення в цілому", - пояснив Монін.

Нагадаємо, 16 січня 2020 року парламент схвалив у другому читанні і в цілому скандальний Законопроєкт № 1210 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей у податковому законодавстві".

У Раді підприємців при Кабінеті Міністрів України назвали законопроєкт №1210 "податковим терором".

Категорично проти цього законопроєкту виступили всі основні бізнес-асоціації та асоціації іноземних інвесторів України - в т. ч. Європейська Бізнес Асоціація, Американська торгова палата, Українська спілка промисловців і підприємців, Федерація роботодавців України та багато інших.

Законопроєкт №2524 розроблено з метою вдосконалення роботи електронного кабінету платника податків, спрощення податкового обліку, стимулювання добровільного обмеження паперового документообігу.

Зокрема, законопроєктом передбачено, що копії податкових повідомлень-рішень та інші документи, які податковий орган надсилає платнику податків, будуть відображатися в електронному кабінеті.

Також пропонується визначити, що контролюючий орган листується з платниками податків в електронній формі, якщо вони подали заяву про бажання отримувати документи через електронний кабінет.