Арахамія не виключив, що вже завтра у ВР можуть оголосити про вихід Юрченка з фракції "СН"

Арахамія зазначив, що у нього є телефонне підтвердження написання Юрченком заяви про вихід з фракції.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував ситуацію, що склалася навколо депутата їхньої фракції Олександра Юрченка.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Читайте такожВенедіктова заявила про існування декількох справ щодо нардепів

Відповідаючи на питання, як історія довкола Юрченка може закінчитися для нього самого та для "Слуги народу", Арахамія сказав:

"Я вважаю, що якщо він винен, там дійсно ці відео, і це буде доведено в суді, – то я вважаю, що його треба просто за ґрати".

Арахамія також зауважив, що в нього на руках немає заяви Юрченка про вихід з фракції.

"Але в мене є телефонне підтвердження, що він таку заяву написав, і коли буде змога, сьогодні її передасть. Якщо він сьогодні це передає, я сьогодні реєструю в нашому внутрішньому документообігу, і тоді завтра голова ВР Дмитро Разумков може оголосити, що він виключений з фракції "Слуга народу", - сказав він.

Корупційний скандал із нардепом Юрченком

  • 14 вересня заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк виступив на засіданні Погоджувальної ради з пропозицією викликати до парламенту генпрокурора Ірину Венедіктову з приводу нібито вимагання хабара у 200 тисяч доларів одним з народних депутатів за ухвалення закону.
  • Позафракційний народний депутат Гео Лерос написав у Facebook, що нібито детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція "Слуга народу").
  • Депутат від "Слуги народу" Олександр Качура повідомив у Telegram-каналі, що Юрченко добровільно пише заяву про вихід із фракції "Слуга народу".
  • 15 вересня, Венедіктова заявила в парламенті, що на даний час не бачить підстав повідомляти про підозру Юрченку.
  • Водночас у САП повідомили, що помічнику народного депутата оголошено про підозру в пособництві в отриманні хабаря народним депутатом України.
  • За даними слідства, помічник нардепа виступив посередником в отриманні 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів та підбурюванні щодо надання 200 тис. доларів для підкупу народних депутатів - членів комітету для підтримки вказаних поправок.
  • Дії помічника народного депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України – пособництво в отриманні неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.
  • Наразі до ВАКС подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.