Генпрокурор заявила про декілька проваджень щодо народних депутатів / фото УНІАН

На сьогодні українські правоохоронні органи ведуть декілька розслідувань, які стосуються народних депутатів.

Читайте такожНАБУ викрило на хабарі помічника нардепа Юрченка зі "Слуги народу" - ЗМІ

Про це сказала генеральний прокурор України Ірина Венедіктова на засіданні парламенту.

Відео дня

«Дійсно, в цій державі йде декілька справ – розслідувань по багатьох народних обранцях, і результати цих розслідувань ми побачимо. Ми або прийдемо до законних процесуальних рішень, або не прийдемо», - заявила вона.

Також Венедіктова наголосила, що не є нормальною ситуація, коли справи щодо депутатів обговорюються в пресі і складається враження, що нібито генеральний прокурор «намагається когось захистити, когось відбілити». «Абсолютно ні. Я хочу сказати, що я нікого не буду покривати, якщо є склад злочину і доказаний цей склад злочину, то конкретного депутата, з конкретним прізвищем буде притягнуто до відповідальності», - наголосила генпрокурор.

Корупційний скандал у ВР

  • 14 вересня заступник голови фракції «Голос» Ярослав Железняк виступив на засіданні Погоджувальної ради з пропозицією викликати до парламенту Венедіктову з приводу нібито вимагання хабара у 200 тисяч доларів одним з народних депутатів за ухвалення закону.
  • Позафракційний народний депутат Гео Лерос написав у Facebook, що нібито детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція «Слуга народу»).
  • Депутат від «Слуги народу» Олександр Качура повідомив у Telegram-каналі, що Юрченко добровільно пише заяву про вихід із фракції «Слуга народу».