Антиросійські санкції мають тривати до повного відновлення територіальної цілісності України включно з Кримом - ОП

За словами Єрмака, Україна займає активну позицію щодо виконання Мінських домовленостей.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що санкції, які ввели Європейський Союз та США проти Російської Федерації, мають тривати до повного відновлення територіальної цілісності України включно з Кримом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-дискусії «Пандемія, реформи, війна і мир: погляд з Українського Білого Дому», що була організована американським аналітичним центром Atlantic Council.

Читайте такожНімеччина офіційно підтримала добудову "Північного потоку-2"

Єрмак відзначив, що його позиція щодо санкцій ЄС проти РФ така ж, як і щодо санкцій США.

«Європейські санкції повинні існувати до повного повернення всіх територій, включаючи Крим, до України», - наголосив він.

«Ми розуміємо, що після пандемії дуже важка економічна ситуація, тому Україна займає дуже активну позицію щодо виконання Мінських домовленостей і я дуже сподіваюсь, що наші і американські, і європейські друзі та партнери будуть продовжувати нас підтримувати на цьому шляху», - підкреслив керівник президентського офісу.

Як повідомляв раніше УНІАН, український посол у ФРН Андрій Мельник запропонував 76-річному колишньому канцлеру Німеччини Герхарду Шредеру побитися об заклад, що Крим повернеться до України ще за його життя.