Зеленський представив нового очільника зовнішньої розвідки (фото)

Він окреслив п'ять конкретних завдань.

Президент України Володимир Зеленський окреслив завдання для нового голови Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка.

"Новим керівником Служби зовнішньої розвідки України я призначив бойового генерала Олега Іващенка. Він - людина фахова, чудово розуміє розвідувальну діяльність та основну нашу державну ціль саме зараз", - наголосив Зеленський під час зустрічі з колективом СЗР.

Зокрема, як відзначив глава держави, в умовах обмежених ресурсів треба знаходити можливості та правильно ними користуватись для знищення російських окупантів, захисту українців і українських територій, та постійно зміцнювати зв'язки України зі світом. "Присутність України у світі має стати глобальною, щоб потенціал України був максимальним", - додав Зеленський.

Президент відзначив, що конкретні завдання зрозумілі. "Українська розвідка повинна працювати всюди у світі, де вже є та можуть бути наші інтереси. Всюди у світі, де путінська система намагається щось виграти для себе, має вигравати Україна", - підкреслив Зеленський.

Також він додав, що зовнішня розвідка має значно розширити присутність України у тих частинах світу, де відбувається конкуренція ключових глобальних сил. "Україні завжди потрібна своя роль у такій конкуренції та свій вплив на неї", - сказав президент.

Глава держави заявив, що Служба зовнішньої розвідки має зосереджуватися на здобутті саме документальних матеріалів. "Мені передовсім потрібна якісна інформація. Якісні бачення намірів, які є у різних суб'єктів глобальних та регіональних відносин. Бачення можливостей, які є для України", - наголосив Зеленський.

Також він підкреслив, що у час війни є речі абсолютно непублічні, які Служба повинна забезпечувати оперативно та якісно. "Саме такий потенціал заходів впливу, агентурної роботи та фактично воєнної діяльності Україна від вас очікує, і саме заради цього Службу зовнішньої розвідки очолив бойовий генерал", - сказав Зеленський.

Президент впевнений, що Олександр Литвиненко, який очолював Службу зовнішньої розвідки України у 2021-2024 роках, а тепер призначений секретарем Ради національної безпеки і оборони, поєднає набутий у розвідці досвід з потенціалом РНБО.

Новий начальник СЗР: деталі

Як повідомляв УНІАН, 26 березня Зеленський звільнив Литвиненка з посади голови Служби зовнішньої розвідки України, а на його місце призначив Олега Іващенка.

У своєму поясненні призначення Іващенка на посаду голови СЗР президент сказав, що той має відповідний досвід.

Вас також можуть зацікавити новини: