Прем’єр Іспанії анонсував нову допомогу Україні та дав обіцянку

Очільник іспанського уряду пообіцяв підтримку українській державі.

Іспанія анонсувала новий пакет допомоги Україні на 55 млн євро.

Як пише іспанське видання El Mundo, про це повідомив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес під час виступу перед українським парламентом. Анонсувавши новий пакет допомоги, Санчес пообіцяв подальшу підтримку України "незалежно від ціни".

"Я хотів вам сказати, що ми з вами будемо стільки, скільки буде потрібно. Я хотів сказати вам, що ми підтримуватимемо Україну, незалежно від ціни", - сказав він.

Зазначається, що іспанський прем'єр прибув до Києва з офіційним візитом у день початку головування країни в Раді ЄС. "Сьогодні, 1 липня, Іспанія бере на себе велику відповідальність за головування в Раді Європейського Союзу протягом наступних шести місяців", - зауважив Санчес.

Пізніше сьогодні відбудеться його зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Перед цим у Telegram президента Зеленського повідомлялось, що перед важливим візитом до Києва прем’єр-міністра Іспанії глава держави поговорив з іспанськими журналістами.

"Саме з візиту до України Мадрид розпочинає своє піврічне головування в ЄС. Для нас це будуть визначальні шість місяців щодо початку переговорів про вступ. Розраховуємо в цьому на підтримку Іспанії. Ми маємо спільне завдання: працювати з країнами Латинської Америки та залучити якомога більше з них до реалізації нашої формули миру. Говорили про це, а також про кричущу ситуацію на ЗАЕС, розкол у Росії та наші очікування від Вільнюського саміту НАТО", - йдеться у коментарі Зеленського.

Підтримка України з боку Іспанії - що сьогодні варто знати

Сьогодні зранку стало відомо, що Педро Санчес раптово прибув з візитом до Києва. У Twitter він написав слова підтримки Україні.

Прем’єр Іспанії оприлюднив ролик із залізничного вокзалу Києва, де його зустріли українські представники. Він зазначив, що хотів би розпочати головування країни в Раді ЄС з візиту до України.

"Усю європейську солідарність я передаю вашому уряду і парламенту. Ми будемо підтримувати український народ, поки в Європу не повернеться мир", - прокоментував Санчес.

Варто зазначити, що у лютому поточного року на Алеї сміливості у Києві відкрили іменну табличку на честь Санчеса.

Вас також можуть зацікавити новини: