"Діяв згідно з Конституцією": Порошенко відреагував на підозру у справі Семочка

За версією прокурорів, екс-президент у 2018 році схилив голову зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади та службових повноважень.

П’ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко вважає намагання вручити йому підозру правоохоронцями «незаконними діями».

Про це він розповів під будівлею ДБР.

Читайте такожПорошенка підозрюють у виданні "злочинного наказу", вирішується питання про його арешт - Офіс генпрокурора

При цьому Порошенко прокоментував справу щодо призначення ним заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

«Я діяв у повній відповідності до Конституції України», – стверджує політик.

Він додав, що «спроба пред’явити підозру президенту, чинному народному депутату має робити виключно генеральний прокурор».

Нагадаємо, в Державному бюро розслідувань стверджують, що вручили п’ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку підозру у справі щодо колишнього заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, у самого ж Порошенка це заперечують. У грудні 2019 року у ДБР повідомляли, що готують проект підозри щодо незаконного призначення Сергія Семочка до Служби зовнішньої розвідки.

Довідка УНІАН. Сергій Семочко обіймав посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки з 31 липня 2018 року по 12 квітня 2019 року. За даними журналістського розслідування, Семочко володіє нерухомістю вартістю понад 200 млн грн, а у членів його родини - російське громадянство та бізнес у Криму. Крім того, згідно з даними розслідування, під час роботи Семочка у контррозвідці від фармацевтичних компаній вимагали хабарі. Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram