У ДБР розкрили подробиці сьогоднішнього допиту Порошенка

Екс-президент відмовився давати свідчення та підписувати повістки на наступні допити, заплановані в ДБР.

П’ятий президент України Петро Порошенко відмовився давати свідчення на допиті у Державному бюро розслідувань у справі про призначення Сергія Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив начальник відділу ДБР Вадим Приймачок.

Читайте такожПісля допиту у ДБР Порошенко разом з прихильниками вирушив до Печерського райсуду

«Сьогодні о 12:15 Петро Порошенко прибув за викликом до ДБР для проведення допиту у якості підозрюваного. Він відмовився від дачі показань по суті підозри. Також була здійснена спроба вручити йому повістки про допити на інші дати для проведення слідчих дій. Він у присутності понятих від отримання повісток відмовився», - сказав Приймачок.

Також він додав, що захиснику Порошенка вручили клопотання про продовження терміну досудового слідства у справі Семочка до 6 місяців.

Клопотання має розглянути Печерський районний суд Києва.

О 13:10 Порошенко залишив будівлю ДБР.

Також Приймачок додав, що наступний допит, повістку про який Порошенко не взяв, призначений на 10:00 7 липня.

Читайте також"Я визнаю цю "провину": Порошенко прийшов на допит в ДБР і виступив перед прихильниками

Окрім того Приймачок заявив, що нині, як і раніше, Порошенко має статус підозрюваного лише в одній справі – про призначення першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки Семочка. В усіх інших справах він фігурує як свідок.

Як повідомляв УНІАН, Порошенка підозрюють в наданні завідомо незаконного наказу, який спонукав тодішнього голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення службових повноважень.

23 червня стало відомо, що уряд відсторонив Божка від виконання повноважень заступника міністра закордонних справ. Перед цим Божок попросив міністра закордонних справ Дмитра Кулебу відсторонити його від виконання повноважень через справу Порошенка.