Позачергова сесія ВР: стало відомо, яке питання розглянуть депутати

Корнієнко прогнозує, що сьогоднішня позачергова сесія Верховної Ради пройде швидко.

Сьогодні Верховна Рада ухвалить постанову, яка запустить "парламентський вимір" "Кримської платформи".

Про це сказав голова ВР Дмитро Разумков в коментарі журналістам.

Відповідаючи на запитання журналістів, які документи сьогодні мають бути підписані, він зазначив, що документи щодо діяльності "Кримської платформи" буде підписувати президент України Володимир Зеленський, а сьогоднішня позачергова сесія ВР "фактично буде запускати парламентський вимір "Кримської платформи". "І тут я вже точно долучуся", - додав Разумков.

Голова ВР зазначив, що "в нас склалося так, що все, що пов'язане з війною на сході, більш активізовано в рамках Нормандського формату та Мінського формату". Разумков впевнений, що "Кримська платформа" буде відігравати схожу роль "для консолідації спільних позицій, спільних зусиль, їх координації".

За його словами, сьогодні в Україну прибуває велика кількість міжнародних делегацій для участі в "Кримській платформі". Зокрема Разумков повідомив, що сьогодні в нього зустріч з представниками Швейцарської конфедерації.

Читайте такожГолова Європейської ради прибув в Україну для участі в саміті "Кримська платформа"

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко прогнозує, що сьогоднішня позачергова сесія Верховної Ради пройде швидко.

"Щодо засідання Верховної Ради, воно відбудеться о 16 годині. І ми будемо приймати постанову про звернення, фактично, до всіх можливих світових інституцій: і Генеральної Асамблеї ООН, і Парламентської Асамблеї Ради Європи, інших парламентських асамблей, різних спільнот – з тим, щоб вони теж звернули увагу на проблему окупації Криму і в своїх рішеннях, у своїх зверненнях це далі висвітлювали", - зазначив депутат.

На його думку, сьогоднішнє засідання буде "оперативним".

"Я думаю, що засідання не буде довгим. Воно буде оперативним, тому що сьогодні багато заходів: і за основною програмою "Кримської платформи", і так само паралельно ми запросили колег-депутатів, голів груп дружби з Україною з різних країн, депутатів Парламентської Асамблеї Ради Європи. Їх близько 30 – вони за окремою програмою ще сьогодні працюють в тісному контакті з нашими депутатами Верховної Ради. Безпосередньо зараз вони вирушають частково виконувати обіцянку президента України щодо мільярда дерев і їдуть садити дерева", - розповів Корнієнко.

Водночас, говорячи про завтрашню позачергову сесію ВР, він нагадав, що там розглядатиметься законопроект про державний герб України. Депутат зауважив, що цей законопроект профільний комітет рекомендує ухвалювати в цілому як закон.

"Подивимося, як буде завтра зала (сесійна) налаштована", - підсумував представник "СН".

Читайте також"Виведемо Росію": голова МЗС України назвав головну мету Кримської платформи

Як повідомляв УНІАН, інавгураційний саміт "Кримської платформи" відбудеться у Києві сьогодні, 23 серпня. Цей саміт передбачає проведення основного засідання та чотирьох тематичних панелей: про невизнання спроби анексії Криму, про мілітаризацію Азово-Чорноморського регіону, про шляхи реінтеграції Криму через права людини та сталий розвиток, про відновлення прав кримськотатарського народу.

Участь в ньому прийматимуть представники понад 40 країн і міжнародних організацій.