Десятьом учасникам акції на Банковій загрожує до семи років в’язниці – МВС

За словами директора департаменту комунікацій, окрім них, є ще декілька правопорушників, щодо яких складено адмінпротоколи.

Десятьом учасникам акції біля офісу президента України Володимира Зеленського на підтримку активіста Сергія Стерненка повідомлено про підозри.

Читайте такожСправа Стерненка надійшла до апеляційного суду Одеси

Про це повідомив в ефірі програми Радіо Свобода Live директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

«Десь десятьом особам повідомлено про підозру, але окрім них, є ще декілька правопорушників, щодо яких складено адмінпротоколи. Можливо, ця кількість буде зростати», – сказав Шевченко.

Він також розповів про ймовірне покарання, яке можуть понести учасники акції.

«Статті Кримінального кодексу, за якими їм висунуто підозру, – частина четверта статті 296 (хуліганство), передбачає від трьох до максимум семи років позбавлення волі. Але скільки саме – визначає суд, і тільки суд», – пояснив Шевченко.

Протести під ОП

  • 20 березня біля будівлі Офісу президента на вул. Банковій у Києві відбулася акція на підтримку засудженого громадського активіста Сергія Стерненка. Протестувальники палили фаєри і кидали шумові гранати. Вони намагалися підпалити табличку «Президент України» на будівлі. Також активісти розбили скло у дверях будівлі і закидали фаєри та димові шашки в середину. Один з фаєрів залетів на балкон будівлі.
  • Крім того, учасники акції розмалювали будівлю ОП червоною фарбою.
  • У вчиненні хуліганських дій підозрюють, зокрема, лідера громадського руху «Захистимо Протасів Яр» Романа Ратушного, лідеру руху «Гонор» Сергія Філімонова, Владислава Гранецького-Стафійчука (псевдо Влад Сорд), учасника руху «Гонор» Олексія Білковського.