Рада пішла на карантин через спалах коронавірусу серед депутатів

Наступного місяця відбудеться лише одне пленарне засідання - 20 жовтня.

Верховна Рада скасувала низку пленарних засідань на жовтень.

Як передає кореспондент УНІАН, за постанову "Про внесення змін до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання" (№ 4171) проголосував 281 народний депутат.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, скільки дітей і медиків захворіли на коронавірус за добу

За словами спікера Ради Дмитра Разумкова, засідання скасували через значну захворюваність нардепів й співробітників апарату парламенту на COVID-19.

Як працюватимуть депутати в жовтні

  • Депутати 1-2 жовтня і тиждень (з 5 по 9 жовтня) будуть працювати в комітетах, комісіях, фракціях і групах. Тоді як раніше, згідно з календарним планом, робота передбачалась на пленарних засіданнях.
  • Працюватимуть депутати в форматі пленарного засідання лише 20 жовтня, оскільки з 12 по 16  жовтня й з 19 по 23 жовтня запланована робота з виборцями.

За інформацією Разумкова, в Раді за останні кілька днів на коронавірус захворіли близько 10 осіб. Водночас заступник голови депутатської фракції «Голос» Ярослав Железняк уточнив, що 8 з них – депутати.

В Україні коронавірусом інфікувалися 208 959 осіб. Станом на ранок 30 вересня небезпечний вірус підтвердили у 4 027 громадян.