З оплесками та стоячи: ВР достроково припинила повноваження нардепа Бєлькової

Вона попросила вважати її "політиком в запасі" і зал провів її оплесками та стоячи.

Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата України Ольги Бєлькової, яка була членом фракції “Батьківщина”.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 343 депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Під час виступу з трибуни парламенту Бєлькова зазначила, що була депутатом VII, VIII і IX скликань Верховної Ради і прийшла в парламент з політичною силою Віталія Кличка, щоби писати закони для працівників IT-сфери.

Читайте такожРада не відпустила Вакарчука з парламенту

За її словами, саме “айтішніки” та інші люди пішли на Майдан, щоб “боронити свої мрії” і вона разом з іншими політиками мала забезпечувати їх теплим взуттям, вести перемовини з тодішньою коаліцією. Вона наголосила, що “це теж робота політика”.

Вона зазначила, що багато запропонованих нею законів були ухвалені і вона знає, як в парламенті інколи важко шукати компроміси.

Бєлькова подякувала фракції “Батьківщина”, з якою працювала, та коаліції, оскільки її поправки ухвалювали і до її точки зору прислухалися.

Вона наголосила, що “навіть найкращі професіонали мають проводити певне перезавантаження і час від часу звірити теоретичні концепції з реаліями”.

Також Бєлькова зазначила, що хоче переконатися, що написані закони, в тому числі з її участю, працюють так, як задумано.

“Я планую використати мій парламентський досвід і роботу з вами саме на користь захисту великих українських інтересів. От з цих причин я і складаю депутатські повноваження. Спокійно, з планами на майбутнє. І з розумінням того, що в цьому залі в усіх без виключення фракціях є люди, яких я знаю особисто, і які у важкі моменти обов’язково зроблять так, як треба великій Україні”, - наголосила Бєлькова.

Вона попросила підтримати її заяву і вважати її “політиком запасу”.

У відповідь голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зазначив, що не буває політиків запасу. “Я впевнений, що ви завжди будете залишатися політиком”, - сказав він і подякував їй за роботу.

Народні депутати України після виступу Бєлькової з трибуни парламенту провели її оплесками та стоячи.