Рада провалила голосування щодо Вакарчука / фото УНІАН

Верховна Рада не припинила достроково повноваження народного депутата України із фракції "Голос" Святослава Вакарчука.

Як передає кореспондент УНІАН, за припинення повноважень проголосували лише 175 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Читайте такожЗнову не сподобалось: Вакарчук вже вдруге покидає депутатське крісло

Відео дня

Перед цим голосуванням парламент припинив повноваження народного депутата України Ольги Бєлькової із фракції "Батьківщина". Вона виступала на засіданні парламенту.

Відразу після голосування за припинення її повноважень голова Верховної Ради Дмитро Разумков без обговорення поставив на голосування постанову про припинення повноважень Вакарчука.

Деякі депутати в залі почали кричати, щоб відбулося обговорення, почався шум.

Після того, як Разумков поставив на голосування проект постанови щодо Вакарчука, необхідних 226 голосів "за" не набралося.

Відразу після цього нерезультативного голосування в засіданні парламенту було оголошено планову перерву з 12:00 до 12:30.

Як повідомляв УНІАН, 11 червня Вакарчук заявив, що зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата.

Водночас він наголосив, що це рішення жодним чином не означає, що він припиняє свою політичну діяльність або свою діяльність в партії "Голос".

Вакарчук складає мандат уже вдруге - він був обраний до Верховної Ради у 2007 році від блоку "Наша Україна - Народна самооборона", однак у 2008 році добровільно склав депутатські повноваження.