Разумков розказав, коли парламент може розглянути законопроект про референдум

У червні Рада у першому читанні ухвалила президентський проект закону про народовладдя через всеукраїнський референдум, яким пропонується запровадити в Україні електронні процедури під час організації та проведення всеукраїнського референдуму, в тому числі електронне голосування.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков не виключає, що парламент у листопаді може розглянути в другому читанні законопроект про референдум.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на питання, коли ВР може ухвалити закон про референдум та продовжити дію закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Читайте такожЗеленський назвав перше питання із всеукраїнського опитування 25 жовтня (відео)

"Щодо законопроекту про загальнонаціональний референдум, про народовладдя... Зараз він готується до другого читання. Я думаю, що найближчим часом, можливо, навіть у листопаді... Він один з пріоритетних, це президентський законопроект, визначений як невідкладний. Тому як тільки він буде готовий, будемо розглядати", - сказав Разумков.

Стосовно розгляду законопроекту про так званий «особливий статус» Донбасу спікер зазначив: "Будемо дивитися. Якщо буде необхідність, Верховна Рада завжди зробить все, що вона повинна зробити".

Законопроект про референдум в Україні

  • 9 червня 2020 року президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект "Про народовладдя через всеукраїнський референдум" (№3612). Проектом пропонується запровадити електронні процедури під час організації та проведення всеукраїнського референдуму, в тому числі електронне голосування.
  • 18 червня ВР ухвалила законопроект у першому читанні.
  • 14 вересня перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук повідомив, що до законопроекту про референдум подано 1 тис. 222 поправки.
  • 16 вересня профільний Комітет Верховної Ради рекомендував парламенту розглянути та ухвалити в другому читанні й в цілому проект закону "Про народовладдя через всеукраїнський референдум".
  • 13 жовтня Стефанчук висловив думку, що депутати у листопаді можуть розглянути законопроект про референдум.