РФ погрожує "принципом взаємності" після розірвання Києвом договору оренди на ділянки для їхньої дипмісії

27 травня КМДА повідомила посольство РФ про те, що Київська міська рада прийняла рішення про розірвання договорів оренди на три земельні ділянки під будівництво житлового будинку, гаража, приміщень консульського відділу і резиденції посла.

У МЗС Російської Федерації нагадали про принцип взаємності після розірвання Києвом договору оренди на три ділянки землі в українській столиці для російської дипломатичної місії.

Про це йдеться в коментарі МЗС РФ, текст якого має УНІАН.

Читайте також"Компроміс потрібен": екс-глава МЗС розповів, що ускладнює переговорний процес щодо Донбасу

«27 травня Київська міська державна адміністрація повідомила наше посольство в Україні про те, що Київська міська рада прийняла рішення про розірвання договорів оренди на три земельні ділянки, які розташовані в Києві і призначалися для будівництва житлового будинку, гаража, приміщень консульського відділу і резиденції посла», - йдеться в документі.

Зазначається, що згадані договори оренди було укладено в 1999 році на виконання угоди між урядом Російської Федерації і Кабінетом міністрів України про умови розміщення і обслуговування дипломатичних представництв Росії в Україні і України в Російській Федерації від 19 листопада 1998 року, щодо якого українська сторона підтвердила, що «кожен чинний договір є обов'язковим для його учасників і має добросовісно виконуватися».

«Ми негайно направили в МЗС України ноту, в якій висловили незгоду з рішеннями Київської міської ради і наполегливо попросили українську сторону дати їм офіційну оцінку. Однак, порушуючи загальноприйняті норми дипломатичної поведінки, українській стороні не варто забувати про принцип взаємності, який лежить в основі взаємин цивілізованих країн», - наголосили в російському МЗС.

«Перед обличчям недружніх дій Києва російська сторона залишає за собою право на відповідні заходи», - додали у зовнішньополітичному відомстві РФ.