Будівля МЗС РФ / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації назвали «вкидом» інформацію про нову зустріч глав МЗС «нормандського формату».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це сьогодні на брифінгу в Москві заявила офіційний речник МЗС Росії Марія Захарова.

Читайте такожУкраїна ніколи не згодиться на нав'язаний Росією чи "ЛНДР" сценарій - Кулеба

Відео дня

«Ми бачили повідомлення в ЗМІ щодо пропозицій української сторони провести зустріч «нормандської четвірки» на рівні глав МЗС, але офіційно до нас з цього приводу ніхто не звертався», - сказала Захарова.

«А що стосується питання, кому потрібні такі вкиди, я думаю, що потрібно уточнювати у тих ЗМІ, які все це поширюють без перевірки, і в тих людей, які роблять такі заяви», - наголосила вона.

Захарова зазначила, що 30 квітня відбулася відеоконференція міністрів закордонних справ «нормандського формату», на якій фактично було констатовано відсутність прогресу у виконанні рішень «нормандського саміту» в Парижі 9 грудня.

«На жаль, прогресу немає і зараз. Ведеться постійний діалог в рамках Мінської контактної групи. Ми сподіваємося, що наші партнери докладуть максимальних зусиль до виконання підсумків Паризького саміту», - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, 2 червня нову зустріч у «нормандському форматі» на рівні міністрів закордонних справ анонсував глава українського МЗС Дмитро Кулеба.