Росію визнали спонсором тероризму: у Зеленського пояснили, чого позбудеться РФ (відео)

Росія не матиме права проводити Чемпіонати світу та Олімпіади, заявив Подоляк.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк пояснив важливість рішення Європарламенту про визнання Росії державою-спонсором тероризму.

Це рішення свідчить про те, що практично вся Європа демонструє чітку зміну світогляду щодо Росії, відзначив Подоляк.

"Росія – це понтова країна, на відміну того ж Ірану. Росія любить, коли вона домінує на якихось ринках, коли з нею сідають за стіл переговорів, коли вона може сидіти на G20, G8 і так далі. Коли Росія може домінантно бути присутньою на тих чи інших світових заходах міжнародного рівня. А тепер Росія не матиме права проводити Чемпіонати світу, не матиме права проводити Олімпіади, нічого не буде у Російської Федерації. Це надзвичайно важливо, – заявив радник голови ОПУ. – Крім того, що стосується фінансових ринків. Мало хто з серйозних установ, у тому числі фінансових банків з ім'ям, або консалтингових компаній з ім'ям, або адвокатських об'єднань будуть готові взяти Росію в якості партнера".

Потрібно продовжити розпочату традицію вже офіційно і юридично називати Росію країною-терористом, вважає Подоляк.

Росію визнали країною-спонсором тероризму 

23 листопада Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму, підтримавши відповідну резолюцію.

Голосування відбулося в Страсбурзі під час пленарного засідання Європарламенту. За резолюцію висловилися 494 депутати Європарламенту, проти проголосували 58 парламентаріїв, а ще 44 – утрималися.

У резолюції, зокрема, зазначається, що загарбники в Україні здійснюють "невибіркові атаки на житлові райони та цивільну інфраструктуру", внаслідок чого загинули тисячі людей.