У Верховному суді відхилили ще один позов про скасування санкцій проти каналів Медведчука

Суд не задовольнив позовні вимоги громадянина, який вказав на порушення його права на отримання інформації від програм на санкційних телеканалах.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду завершив розгляд справи за позовом громадянина, який оскаржив указ президента від 2 лютого № 43/2021 щодо застосування санкцій проти телеканалів "112 Україна", "ZIK" і "NewsOne".

Як повідомили у прес-службі суду, йдеться про справу № 9901/26/21.

Читайте такожУ родичів Медведчука й Козака проходять обшуки – ЗМІ

Позивач вказав на порушення його права на отримання інформації від інформаційних програм, які транслювали ці телеканали.

Під час розгляду суд перевіряв, чи є втрата доступу до цих програм порушенням прав позивача, гарантованих статями 8, 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Заслухавши у відкритому судовому засіданні пояснення сторін та дослідивши матеріали справи, суд ухвалив рішення, яким відмовив у задоволенні позовних вимог громадянина.

Повний текст рішення буде виготовлено протягом п’яти робочих днів.

Це рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Великої палати Верховного суду протягом 30 днів з дня складання повного тексту рішення.

Наразі на розгляді КАС ВС, крім зазначеної заяви, перебувають ще 10 позовних заяв, якими оскаржується указ № 43/2021 щодо застосування санкцій до телеканалів.

Що передувало

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій до народного депутата від партії "Опозиційна платформа - За життя" Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", "ZIK" і "NewsOne". Мовлення цих телеканалів припинено в цифровому мультиплексі і кабельних мережах в ніч проти 3 лютого.

Судові засідання з розгляду позовів про оскарження указу призначені на 29 березня, 5-7 квітня, 12 квітня, 19 квітня.