Правоохоронці розслідують земельні афери Медведчука й Козака / Фото УНІАН, Максим Поліщук

У родичів підсанкційних депутатів ОПЗЖ Віктора Медведчука й Тараса Козака тривають обшуки.

Правоохоронці у рамках відкритої справи у березні 2021 року розслідують земельні махінації ТОВ «Керамбуд», кінцевими бенефіціарами якого є брати нардепів Богдан Козак і Сергій Медведчук, інформує з посиланням на поінформовані джерела Українська правда.

Слідство встановило, що завод з видобування піску й суглинку самовільно зайняв суміжні із кар'єрами землі запасу сільських громад та приватні землі громадян на Львівщині.

Відео дня

Читайте такожАпеляційний суд зняв заборону на продаж книги Кіпіані про Василя Стуса

Відповідно підприємство вчиняє незаконне видобування корисних копалин та завдає збитки довкіллю у значних розмірах, пишуть журналісти.

Крім того, завод Медведчука-Козака орендував 16,66 га і 3,8 га землі для розробки кар'єру глини, однак, проводив роботи поза межами наданих їм земельних ділянок, не веде обліку забору та використання води зі свердловини, тощо.

18 березня у рамках вказаної справи пройшли обшуки на підприємстві. Фахівці проведуть огляду земельних ділянок; планується проведення інженерно - екологічної судової експертизи з метою встановлення завданих збитків.

Водночас видання пише про 10 обшуків в органах державної влади Закарпатської області та на території спортивно-оздоровчого комплексу, побудованого пов’язаною з Марченко компанією «Спорт-Тур». Обшуки проходять 19 березня в рамках справи про незаконне заволодіння землею на Закарпатті цією фірмою.

«Спорт-Тур» в результаті змови з «невстановленими посадовими особами Воловецької РДА» отримала земельні ділянки, що перебували у віданні органів місцевого самоврядування, вивівши їх з державної власності, чим спричинила збиток державі.

На цих землях – в урочищі «Паражин» – фірма Марченко й збудувала спортивно-житловий та оздоровчий комплекс. При цьому на території незаконно звели паркан й обмежили вільний доступ людей.

Санкції проти Медведчука, Козака та їх дружин: що відомо