Шмигаль просить Раду відправити Степанова у відставку: міністр каже, що заяву не писав

Очільник МОЗ каже, що звільнить крісло, якщо так вирішать депутати під час голосування.

До Верховної Ради України надійшло подання про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова з посади глави МОЗ.

Про це журналістам повідомила прес-секретар голови ВР Ольга Туній.

"Офіційно повідомляю, що до Верховної Ради України надійшло подання прем’єр-міністра України про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова", - зазначила вона.

Натомість сам Степанов заявляє, що не писав заяву про відставку з посади глави МОЗ. Про це він сказав у ефірі телеканалу "Україна 24".

"Ні, я заяву не писав", - заявив Степанов.

"Вже більше шести місяців, якщо мені не зраджує пам'ять, достатньо активно, починаючи з листопада, відразу після запровадження "карантину вихідного дня", почали активно збирати підписи за мою відставку. По суті справи, ці чутки про мою відставку почалися через місяць після мого призначення. Я знаю точно, що я зробив за цей рік, і як ми проходимо цю епідемію. Я вважаю, що це був найважчий рік взагалі не тільки в історії української медицини, а й один із найважчих років в історії України, тому що це була чергова війна, але чергова війна з COVID-19", - сказав Степанов.

Читайте такожДо Ради надійшли заяви про відставку від міністрів Петрашка і Криклія

Також він сказав, що за цей час були здобуті серйозні досягнення. "Я вважаю, що ми в медицині зробили навіть не крок вперед, а стрибок вперед", - переконаний міністр.

Степанов додав, що з великим задоволенням готовий поспілкуватися з усіма народними депутатами, і в тому числі із фракції "Слуга народу". "Більше того, я вже сам звертався до фракції, що я із задоволенням поспілкуюсь, відповім на всі запитання, які у вас є, тому що ви повинні знати відповіді. Це мій обов'язок – давати відповіді. Готовий почути абсолютно конкретизовані претензії, не мантри під назвою "провал", що під цим нічого не стоїть. Абсолютно конкретно, які зауваження є, якщо вони є. Тому що усе решта - це суто політичні речі", - наголосив Степанов.

Також у глави МОЗ запитали, що має статися, щоб він пішов у відставку. Степанов сказав, що треба, аби у Верховній Раді за постанову про його відставку проголосували 226 депутатів.

Як повідомляє УП, Степанов сьогодні був в Офісі президента, де Володимир Зеленський пропонував йому написати заяву про звільнення за власним бажанням. "Степанов не дав чіткої відповіді і пішов "думати". Поки він думав, прем‘єр Шмигаль подав подання про його звільнення", - пише видання.

Що цьому передувало:

В понеділок, 17 травня, фракція "Слуга народу" обговорить питання щодо можливої відставки Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я України.