У Давосі пройшла зустріч Зеленського і Столтенберга: про що говорили (фото, відео)

Зеленський наголосив на важливості зміцнення системи протиповітряної оборони та ухваленні рішень, які наблизять членство України в Альянсі.

У Давосі на полях Всесвітнього економічного форуму президент України Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Як повідомляє прес-служба президента, глава держави подякував генеральному секретарю НАТО за стійку підтримку з боку Альянсу в захисті від російського вторгнення.

Зеленський і Столтенберг обговорили ситуацію на полі бою.

Зокрема, президент поінформував про масовані російські обстріли українських міст і громад, які відбулися останнім часом. Глава держави наголосив на важливості подальшого посилення української системи протиповітряної оборони.

© president.gov.ua
© president.gov.ua
© president.gov.ua
© president.gov.ua
© president.gov.ua
© president.gov.ua
© president.gov.ua

Сторони також обговорили інші оборонні потреби України.

Крім того, було відзначено важливість підписання двосторонньої Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Великою Британією в межах Спільної декларації G7, ухваленої на попередньому саміті НАТО у Вільнюсі.

Зеленський розповів про продовження роботи над аналогічними документами з іншими партнерами й наголосив на важливості невідкладного підписання таких угод, які діятимуть до вступу України в НАТО.

Разом з тим, Зеленський і Столтенберг обговорили підготовку наступного саміту Альянсу у Вашингтоні. Глава держави наголосив, що Україна очікує ухвалення рішень, які наблизять її членство в НАТО.

Війна в Україні: прогноз

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане вважає, що війна між Росією та Україною триватиме ще довго і, ймовірно, не закінчиться навіть у 2025 році. Представник НАТО заявив, що поки не бачить ні в одній зі сторін військової здатності здобути перемогу.

За даними видання Bild з посиланням на таємний документ Міністерства оборони Німеччини, німецька армія розробила навчальний сценарій війни з РФ, за яким Україна зазнає поразки у війні.

Вас також можуть зацікавити новини: