У МЗС пояснили причину анулювання дипломатичних паспортів сотень депутатів

Народні депутати проігнорували вимоги МЗС повернути вчасно диппаспорти впродовж липня.

Міністерство закордонних справ України пояснило причину визнання недійсними дипломатичних паспортів 225 народних депутатів.

Про це у коментарі УНІАН повідомили у прес-службі МЗС України.

"Дипломатичні паспорти видаються народним депутатам України виключно для здійснення офіційних відряджень", - наголосили в МЗС.

Як зазначили у відомстві, відповідно до положення про дипломатичний паспорт, затвердженого указом президента України, після повернення із відрядження в десятиденний термін дипломатичні паспорти мають бути повернені до МЗС на зберігання.

"За жодних обставин дипломатичні паспорти не можуть використовуватися для приватних поїздок", - наголосили в МЗС.

"За останні місяці МЗС України кілька разів зверталося до народних депутатів з проханням повернути паспорти і взаємодіяло з Верховною Радою для організації цього процесу. Останній раз ми просили здати паспорти впродовж липня. Всі наші заклики були проігноровані", - наголосили в міністерстві.

"Відповідно, керуючись законодавством України, МЗС України визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів, які не були своєчасно повернуті до МЗС на зберігання", - заявили в прес-службі.

Також в МЗС зазначили, що невідкладно видадуть дипломатичні паспорти депутатам, які відбуватимуть в офіційні відрядження від Верховної Ради України.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство закордонних справ України анулювало сотні дипломатичних паспортів, зокрема й частини нардепів. Це стосується тих народних обранців, які не здали документи після офіційних відряджень.

За даними ЗМІ, "Зеленський злиться, що депутати без діла катаються по закордонах у час війни".

Вас також можуть зацікавити новини: