У МЗС відповіли на заклик Байдена до американців терміново покинути Україну

Кулеба вважає, що заява США не свідчить про якусь радикальну зміну ситуації.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не почув "нічого нового" у заклику президента Сполучених Штатів Джо Байдена до всіх американців негайно покинути Україну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав під час онлайн-брифінгу з Харкова, який транслювався в Facebook.

"Нічого нового в цій заяві немає. Ми знаємо позицію Сполучених Штатів, які вже робили такі заяви. Вони почали з евакуації членів сімей і співробітників посольства. Тому дана заява не свідчить про якусь радикальну зміну ситуації", - зазначив Кулеба.

Що цьому передувало

Як повідомляв УНІАН, президент США Джо Байден попередив американців, які залишаються в Україні, що вони повинні негайно покинути країну, оскільки Росія продовжує загрожувати вторгненням.

Посольство Сполучених Штатів закликає американських громадян не їхати в Україну через загрозу вторгнення РФ і пандемію коронавірусної інфекції.

Сьогодні, 11 лютого, Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія може почати нове вторгнення в Україну в будь-який момент, в тому числі під час Зимових Олімпійських ігор.

7 лютого міністр оборони Олексій Резніков заявив, що вздовж усього кордону України з боку РФ, Білорусі та тимчасово окупованих територій перебувають 140 тис.російських військових. Це 72 батальйонно-тактичні групи, з яких 11 розміщені в Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: