У Раді пропонують запровадити штрафи до 8,5 тисяч за порушення самоізоляції

Законопроект про посилення відповідальності за порушення порядку самоізоляції буде розглянутий сьогодні на позачерговому засіданні ВР.

За порушення порядку самоізоляції, обсервації громадяни можуть отримати від 3 тис. 400 до 8 тис. 500 грн штрафу.

Відповідний законопроект планують розглянути сьогодні на позачерговому засіданні Верховної Ради.

Читайте такожСамоізоляція та подолання паніки: Зеленський закликав регіони об’єднатися у боротьбі з вірусом

Документом пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення положенням, згідно з яким порушення особою порядку обов'язкової самоізоляції, обсервації, встановлених в рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби, тягне за собою накладення штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 тис. 400 до 8 тис. 500 грн).

Встановлюється, що справи про такі адміністративні правопорушення розглядають виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад; органи Національної поліції, органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи Державної прикордонної служби України (щодо порушень, виявлених у пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України або в контрольних пунктах вʼїзду-виїзду).

Також лікарі-гігієністи, лікарі-епідеміологи органів Держсанепідслужби мають право від їхнього імені розглядати справи про такі адмінправопорушення і накладати адміністративні стягнення в межах територій та об’єктів нагляду, визначених законодавством.

Ці нововведення щодо розгляду справ стосуються і порушень щодо перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі, виготовлених самостійно.

Як повідомляв УНІАН, проект закону про внесення змін до КУпАП щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, був зареєстрований у Верховній Раді під №4540 24 грудня 2020 року.

Вас також можуть зацікавити новини