Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський закликає голів обласних державних адміністрацій та міських голів об’єднатися заради недопущення поширення епідемії коронавірусу в Україні.

Читайте такожЗавтра може відбутися засідання РНБО щодо запровадження надзвичайного стану в Україні - джерелоНа цьому глава держави наголосив під час наради з регіональними менеджерами щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції Covid-19, повідомляє президентська прес-служба.

«Сьогодні існує два важливих моменти: це самоізоляція та подолання паніки. Будь ласка, пояснюйте людям, що карантин – це не жарти, й навіщо він потрібен, а також згуртуйтесь у цей нелегкий час, щоб показати спільну роботу влади, щоб захистити українців. Відкладіть убік політичну боротьбу. В єднанні – наша перемога», – зазначив Зеленський.

Відео дня

На нараді також були присутні прем’єр-міністр Денис Шмигаль, представники профільних міністерств, керівник Офісу президента Андрій Єрмак із заступниками та міський голова Києва Віталій Кличко.

Зеленський заявив, що задля координації зусиль та найбільш ефективної співпраці заради здоров’я українців такі селекторні наради з регіонами проводитимуться двічі на тиждень. Він закликав області та обласні центри скласти список проблем на місцях для їхнього спільного вирішення.

Президент також нагадав, що вже скоро очікується прибуття першого літака з Китаю із засобами захисту, тестами, які будуть розподілені по регіонах.

Як повідомляв УНІАН, в Україні за добу до Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я надійшло 81 повідомлення про підозру на Covid-19. Станом на ранок 22 березня зафіксовано 47 випадків лабораторно підтвердженого коронавірусної хвороби Covid-19, з них три летальних, один пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні.

Читайте також: