У Європі відреагували на рішення Путіна визнати незалежність "ЛДНР"

оновлено

Лідери Євросоюзу заявили, що відреагують "єдністю, твердістю та рішучістю на знак солідарності з Україною". У Польщі назвали рішення Путіна "актом агресії проти України".

Голова Єврокомісії Жозеп Боррель, голова Євроради Шарль Мішель та керівник Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн назвали визнання Росією незалежності "ДНР" і "ЛНР" порушенням міжнародного права і територіальної цілісності України.

Про це сказано в їхніх однакових повідомленнях у Twitter.

"Визнання двох сепаратистських територій в Україні є кричущим порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та Мінських угод. ЄС і його партнери відреагують єдністю, твердістю і рішучістю на знак солідарності з Україною", - сказано в повідомленнях.

Міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс заявила, що рішення Путіна визнати "незалежність" "ЛДНР" свідчить про кричущу зневагу зобов'язаннями Росії щодо Мінських угод.

"Цей крок... сигналізує про закінчення Мінського процесу", - наголосила Трасс.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у своїй заяві назвав рішення Путіна "актом агресії проти України".

"Рішення про визнання самопроголошених "республік" - це остаточна відмова від діалогу та грубе порушення міжнародного права. Це акт агресії проти України, на який необхідно однозначно відповісти у вигляді негайних санкцій. Це єдина мова, яку розуміє Путін. Я закликаю до термінового скликання Європейської ради з цього питання", - написав Моравецький у Twitter.

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін ухвалив рішення про визнання терористичних угруповань "ДНР" та "ЛНР". "Прошу Федеральні збори РФ підтримати це рішення, а потім ратифікувати договори про дружбу та взаємодопомогу з обома "республіками", - заявив президент країни-агресора.

Вас також можуть зацікавити новини: