Україна готова надати країнам Євросоюзу "мішок доказів" про передачу Іраном дронів Росії

Глава МЗС наголосив, що окремим країнам не треба шукати приводів, щоб щось не робити на підтримку України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що Україна готова надати країнам-членам Європейського Союзу "мішок доказів" про передачу Іраном дронів-камікадзе Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав під час онлайн-брифінгу.

"Ми готові кожній країні ЄС, яка має сумніви щодо постачанням Іраном дронів Російській Федерації, передати мішок доказів. Ми запитаємо у колег в Європейськоу Союзі, хто саме має сумніви. Ми кожному передамо мішок доказів у вигляді уламків використаних Росією іранських дронів. Хай вивчають. Я думаю, що це слідство завершиться дуже швидко", - заявив Кулеба.

Глава МЗС закликає європейських партнерів не шукати приводів, щоб щось не робити. "Це шлях до нових руйнувань і до нових смертей. Для того, щоб зупинити руйнування, смерті і війну загалом, - потрібно робити, потрібно діяти. І саме про це ми вчора говорили з міністрами закордонних справ Європейського Союзу", - сказав Кулеба.

Іранські дрони на війні в Україні

17 жовтня віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що в Євросоюзі збирають докази і готові відреагувати на застосування іранських дронів у війні Росії проти України. У ЄС дуже уважно відстежують застосування дронів, збирають докази. І будуть готові відреагувати тими інструментами, які є у їхньому розпорядженні.

Вчора Кулеба закликав Європейський Союз застосувати санкції проти Ірану за постачання зброї до Росії.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що минулого тижня у Російській Федерації було 300 іранських дронів-камікадзе, загальний контракт передбачає передачу росіянам 2,4 тис. таких одиниць.

Видання The Washington Post з посиланням на посадових осіб у галузі безпеки із США та країн-союзників повідомило, що Іран планує відправити до Росії балістичні ракети класу "земля-земля" Fateh-110 та Zolfaghar для війни проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: