Україна запросила Білорусь на зустріч "Люблінського трикутника"

Глава МЗС Білорусі може взяти участь у засіданні в якості почесного гостя.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Республіки Білорусь Володимиром Макеєм, під час якої розповів про створення ініціативи «Люблінський трикутник».

Як повідомляє прес-служба МЗС, Кулеба запросив Макея як почесного гостя на зустріч міністрів закордонних справ України, Литви та Польщі.

Читайте такожВ МЗС України заявляють про необхідність розширювати санкції ЄС проти Росії

«Білорусь і Україна є не просто партнерами, а й сусідами і друзями. Ми підтримуємо Білорусь у питаннях захисту її суверенітету та економічної безпеки», - зазначив Кулеба.

Глави зовнішньополітичних відомств обговорили питання торговельно-економічного співробітництва, зокрема взаємодії в енергетичній сфері. Україна і Білорусь зацікавлені у використанні нафтопроводу Одеса-Броди для диверсифікації постачання нафти.

«Міністри закордонних справ домовилися про проведення незабаром політичних консультацій на рівні заступників міністра. Очікується, що у ході переговорів сторони приділять увагу питанням підготовки до офіційного візиту до Білорусі президента України та проведення третього форуму регіонів України та Білорусі, (8-9 жовтня 2020 року у м.Гродно)», - додали в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 28 липня Кулеба заявив про започаткування ініціативи під назвою "Люблінський трикутник" за участі України, Литви та Польщі.

Згідно з домовленістю, глави МЗС цих країн проводитимуть регулярні зустрічі.