В останній місяць року СБУ заблокувала майже 60 кібератак на українські органи влади

Це відбулося шляхом безпосереднього аналізу понад 28 тис. критичних подій інформаційної безпеки, виявлених минулого місяця.

Фахівці Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ у грудні 2021 року припинили і нейтралізували 59 кібератак на інформаційні системи органів державної влади.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Це відбулося шляхом безпосереднього аналізу понад 28 000 критичних подій інформаційної безпеки, виявлених у минулому місяці", - наголошують в СБУ.

Читайте такожУ Києві проведуть навчання НАТО з кібербезпекиТакож в СБУ зазначають, що основними типами виявлених кіберзагроз (хакерських атак) були: з'єднання з командно-контрольними серверами (C&C Server); спроби отримання несанкціонованого доступу (Brute Force Attack); атаки на веб-додатки (Web App Attack); шкідливе програмне забезпечення (Malware).

Зазначимо, що на базі Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ функціонує система управління подіями інформаційної безпеки (SIEM), яка моніторить події в режимі реального часу і дозволяє аналізувати стан інформаційної безпеки. Потенційно критичні події безпосередньо обробляються аналітиками безпеки, що дає змогу оперативно виявляти, реагувати та запобігати загрозі в національному кіберпросторі.

Нагадаємо, топ-10 найпоширеніших серед українців паролів можна зламати менше, ніж за секунду. Першу позицію в рейтингу займає пароль "qwerty", який в Україні використовували понад 376 тисяч разів.

Вас також можуть зацікавити новини: