ЗМІ з'ясували, хто може замінить Ткаченка на посаді глави Мінкульту

Зазначається, що українська влада поки не обговорює кандидатів.

Кандидата на заміну Олександра Ткаченко на посаді міністра культури та інформаційної політики ще немає. Це питання ще не обговорювалося ні в Кабінеті міністрів, ні у Верховній Раді.

Кілька високопоставлених джерел вважають, що на наступному засіданні парламенту Ткаченка звільнять. При цьому нового міністра поки не призначатимуть. 

"Зараз найбільш вірогідним кандидатом є в. о. - а це за структурою перший заступник міністра", - пише видання "Українська правда".

Таким чином, керувати Мінкультом швидше за все буде Ростислав Карандєєв, який і займає пост першого заступника глави відомства.

Відставка Ткаченка - що відомо

Олександр Ткаченко перебував на посаді голови Мінкульту з червня 2020 року. 11 листопада 2021 року він писав заяву про відставку, але тоді в Раді відмовилися реєструвати документ.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Ткаченко піддавався критиці. 20 липня 2023 року президент Володимир Зеленський попросив прем'єр-міністра Дениса Шмигаля розглянути кандидатів на пост міністра культури та інформаційної політики

В цей же день ввечері Олександр Ткаченко подав прем'єр-міністру Денису Шмигалю заяву про відставку з посади міністра культури.

Вас також можуть зацікавити новини: