Зі Шмигалем існує домовленість, що уряд може піти у відставку навіть під час дії річного імунітету - Качура

Це може статися в разі висування відповідної вимоги президентом і фракцією «Слуга народу».

З прем'єр-міністром Денисом Шмигалем існує домовленість, що уряд може піти у відставку навіть під час дії річного імунітету в разі висування відповідної вимоги президентом та фракцією «Слуга народу».

Читайте такожДо осені прем'єр Шмигаль не дотягне - нардеп

Про це сказав журналістам народний депутат Олександр Качура (фракція «Слуга народу»).

За його словами, існує домовленість, що після голосування за Програму діяльності уряду ще буде План діяльності уряду, в якому будуть деталізовані завдання Кабінету міністрів.

«Ми домовилися всередині фракції, що той імунітет, який надається зараз уряду, після того, коли ми проголосуємо програму, він не буде індульгенцією (УНІАН: в разі підтримки парламентом Програми діяльності уряд не можна відправляти впродовж року у відставку)», - сказав Качура.

Він повідомив, що «ми домовилися з прем’єр-міністром, що в разі, якщо в середині нашої політичної фракції виникне недовіра до прем’єр-міністра, то він самостійно піде у відставку. І це ми зафіксували».

За словами Качури, є відеозапис домовленості, що Шмигаль сам напише заяву і піде з посади, якщо надійде така вимога від президента та фракції «Слуга народу».