Сьогодні Рада візьметься за пільги для "інвестнянь" та посилення покарання за п'яне керування автомобілем (наживо)

Також ВР планує звернутися до міжнародних організацій щодо засудження тимчасової окупації Криму та щодо звільнення політичних в’язнів – громадян України.

Парламент сьогодні планує ухвалити закон щодо посилення відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані.

Як передає кореспондент УНІАН, на порядку денному сьогодні – розгляд у другому читанні проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху» (реєстраційний номер 2695).

Читайте такожУряд схвалив законопроект, що змінює статус НАБУ: директора пропонують обирати по-новому

Також планується включити до порядку денного і розглянути проект постанови «Про звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї ОЧЕС, урядів і парламентів держав світу щодо засудження тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, порушень прав і свобод людини на тимчасово окупованих територіях та щодо звільнення політичних в’язнів – громадян України» (реєстраційний номер 4655).

Також у першому читанні планується розглянути законопроекти про приватну детективну діяльність, а також щодо термінів встановлення лічильників споживачам природного газу.

Передбачено розгляд законопроекту щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби, а також щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

ВР також планує розглянути ряд законопроектів з екологічної тематики, зокрема, про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення, щодо регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами, проекти законів №3761 та №3762 щодо податкових та митних пільг для інвестиційних нянь.

Зазначимо, проектом закону №3761 пропонується, серед іншого, з 1 січня 2021 року до 1 січня 2035 року звільнити від оподаткування ПДВ операції з ввезення інвестором на митну територію України у митному режимі імпорту устаткування (обладнання) для реалізації інвестиційного проекту зі значними інвестиціями.

Відповідно до законопроекту №3762, пропонується з 1 січня 2021 року до 1 січня 2035 року звільнити інвестора від оподаткування ввізним митом такого устаткування.

Законопроектом №2695 щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху передбачено, серед іншого, адмінарешт на 10 діб із позбавленням права керування на 3 роки за повторне керування транспортним засобом у нетверезому стані. Також збільшується штраф за покидання місця ДТП і зменшується можливість винуватцям таких автопригод уникати відповідальності за скоєне.

Інші новини на тему