Зеленський пообіцяв "перекрити кисень" усім, хто руйнує незалежність України зсередини

За словами президента, дії влади сьогодні спрямовані проти людей, в яких, окрім паспорта України, більше нічого українського немає.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська влада «перекриє кисень» всім людям, які руйнують незалежність України зсередини.

Читайте такожДружина Медведчука модернізує підсанкційний нафтозавод під Ростовом – "Схеми"

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спільної з президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою прес-конференції в Києві.

«Війна на сході, окупація території Криму з російського боку і дуже потужна, серйозна інформаційна війна всередині нашої країни. Я давав присягу захищати нашу державу, наш суверенітет, я це роблю», - заявив він.

Зеленський наголосив, що стратегія дуже проста: «Усередині країни ми перекриємо кисень всім людям, які руйнують її незалежність не словами, а діями, тому ви бачите сьогодні дії, які направлені сьогодні проти таких людей, у яких, окрім паспорта України, більше нічого українського немає. Це моя стратегія, і я її доведу до кінця».

Санкції проти Медведчука: що відомо

  • 2 лютого Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій до народного депутата від партії "Опозиційна платформа - за життя" Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", "ZIK" і "NewsOne". Мовлення цих телеканалів припинено в цифровому мультиплексі і кабельних мережах в ніч проти 3 лютого.
  • 19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Зокрема, до голови політради "Опозиційної платформи – за життя" Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно і активи, які знаходяться в підпорядкуванні Медведчука і його дружини.
  • РНБО ухвалила рішення про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", оскільки нею володіє компанія "ПрикарпатЗахідТранс", яку пов'язують з Медведчуком. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження за ч. 5 ст. 258 (фінансування тероризму). До Медведчука, Марченко та інших осіб санкції застосовані у зв'язку з цим розслідуванням.