Зеленський призначив нового голову Херсонської ОДА

Представив новопризначеного голову ОДА громаді області заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Президент України Володимир Зеленський призначив Геннадія Лагуту головою Херсонської облдержадміністрації.

Відповідний указ №553/2021 опублікований на сайті голови держави.

"Призначити Лагуту Геннадія Миколайовича головою Херсонської обласної державної адміністрації", - йдеться у тексті указу.

Представив новопризначеного голову ОДА громаді області заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, повідомляє прес-служба ОП.

Він зазначив, що кадрова зміна пов’язана з тим, що попередній голова Херсонської ОДА Сергій Козир балотується в народні депутати на проміжних виборах до Верховної Ради в одномандатному виборчому окрузі.

Геннадій Лагута подякував президентові України за довіру та призначення на надзвичайно відповідальну посаду. Новий очільник облдержадміністрації зауважив, що одним із завдань, яке ставив Володимир Зеленський, є повернення людей в Україну.

Читайте такожМодель та екс-співведуча Скічка балотується у депутати на Черкащині (фото)

Геннадій Лагута: що про нього відомо

Геннадій Лагута народився 1974 року в Бердянську Запорізької області. У 1996-му закінчив Бердянський державний педагогічний інститут, де здобув фах учителя трудового навчання та фізики, а у 2016 році – Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю "юрист". Працював на різних посадах у комерційних і державних установах. У грудні 2020-го був обраний заступником голови Херсонської обласної ради.