Зеленський про війну: Такого чорного місяця Європа не знала з часів Другої світової

Президент України підкреслив, що Росія намагається "зробити сусідню державу рабом".

Президент України Володимир Зеленський, говорячи про триваючу війну Росії проти України заявив, що такого чорного місяця Європа не знала з часів Другої світової війни.

Про це він сказав у своїй промові до Риксдагу Швеції, яку було оприлюднено у Telegram-каналі Офісу президента України.

"Сьогодні рівно місяць найстрашнішому випробуванню – повномасштабній війні, яка була розв'язана Росією проти нашої держави. Такого чорного місяця Європа не знала ніколи з часів Другої світової війни. Не бачила і таких руйнувань, і таких воєнних злочинів. Перелік убитих сягає вже тисяч. Зруйновані десятки наших міст і громад", - наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що російські війська не розрізняють цивільні і військові цілі.

"Вони знищують все. Спалюють житлові квартали і будинки, підривають лікарні. Навіть обстрілюють дитячі садочки з реактивної артилерії! Зруйновані сотні, сотні освітніх об'єктів і понад 200 шкіл. Російські війська бомбили університети", - зазначив президент.

Зеленський додав, що російські окупанти знищують будь-яку інфраструктуру, яка просто слугує життю.

"Склади з їжею, медикаментами. Захопили дві атомні станції. Вчора поцілили вже у друге хімічне виробництво. Сьогодні застосували фосфорні бомби. Загинули і дорослі, і діти. Для чого такі дії Росії? Для чого такий терор проти нас? Це спроба підкорення цілого народу. Спроба зробити сусідню державу рабом", - наголосив Зеленський.

Вас також можуть зацікавити новини: