Соковиті мариновані баклажани гарно смакуватимуть з будь-яким гарніром.
Мариновані баклажани – це чудовий варіант закуски, яка підійде до будь-якого гарніру на кожен день.
Їх можна зробити більш гострими або кислими, м'якшими або твердішими. Ніжні і пікантні, вони можуть бути у вигляді шматочків або кружечків.
Для маринаду
Зрізати плодоніжки й густо накоти баклажани виделкою. Відварити їх на пару 10-15 хвилин. Готовність перевіряти, проткнувши баклажани виделкою (м'які – то готові).
Читайте такожСмачна домашня кабачкова ікра: як приготувати апетитну закуску з майонезом
Тим часом натерти моркву. Нарізати смужками солодкий перець, півкільцями – цибулю і пластинками – часник. Подрібнити зелень. Гострий перець нарізати невеликими шматочками, видаливши насіння.
З'єднати підготовлені овочі у великій мисці. Додати сіль, цукор і мелений коріандр. Ретельно все перемішати і злегка пом'яти овочі руками, щоб вони пустили сік.
Баклажани трохи остудити і нарізати шматочками.
У великій мисці з'єднати підготовлені складові. Викласти тонким шаром порцію овочів, потім додати шар баклажанів. Повторити шари, виклавши таким чином усі овочі.
Приготування маринаду. Ретельно змішати рослинну олію та оцет.
Залити овочі підготовленим маринадом, встановити легкий гніт і відправити в холодильник на 24 години.
Для маринаду
Баклажани очистити від шкірки, нарізати уздовж слайсами (близько 1 см в товщину) й обсмажити на рослинній олії до золотої скоринки. Засмажені баклажани можна натерти часником (однак це необов’язково).
Приготування маринаду. Всі інгредієнти, призначені для маринаду, довести до кипіння та остудити.
Залити баклажани маринадом. Робити це потрібно так: спочатку в маринад вмочати слайси баклажана по одному. І складати їх у каструлю й потім уже зверху залити. Покласти в холодильник настоюватися на 1-5 днів, орієнтуючися на власний розсуд і смак.
Баклажани ретельно промити, зрізати у кожного овоча кінці з обох боків (шкірку очищати не потрібно). Нарізати баклажани кружечками.
Викласти баклажани в глибоку миску, посипати трішки сіллю. Залишити на одну годину.
Часник очистити, кожен зубчик розрізати на 2 частини (якщо він великий, то можна на 3-4 частини).
Баклажани промити під проточною водою. Обсушити паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу.
Обсмажити баклажани на соняшниковій олії з обох боків, до напівготовності.
Читайте такожСмачний салат з печінкою тріски: рецепти чудової закуски
Наповнити банки баклажанами упереміш з часником. Банки мають бути попередньо простерилізовані.
Приготування маринаду. Налити в каструлю воду. Додати перець горошком. Покласти каструлю на вогонь і довести до кипіння. Потім налити оцет, насипати решту солі, додати мед. Дати пару хвилин покипіти, а потім вимкнути вогонь. Відразу ж залити баклажани маринадом, закрутити стерильними кришками.
Банки перевернути догори дном. Закутати пледом або старою ковдрою, щоб таким чином повністю охолодилися.