Смачніше, ніж у ресторані: ліниві хачапурі з сиром на сковороді

Розповідаємо, як приготувати швидкий хачапурі у себе вдома.

Ледачі хачапурі - це прекрасний і простий варіант, чим побалувати себе на сніданок. До того ж така страва є непоганим джерелом білка.

Сьогодні розглянемо, як швидко приготувати хачапурі на сковорідці. Ми підібрали два простих рецепти.

Ліниві хачапурі на сковороді на кефірі

Перший варіант розрахований на кілька порцій. Щоб приготувати ліниві хачапурі на кефірі, беремо:

  • 300 грамів сулугуні;
  • 200 мілілітрів кефіру;
  • дрібку солі;
  • чайну ложку цукру;
  • одне яйце;
  • столову ложку олії (рослинної);
  • 360 грамів борошна;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • дві столові ложки вершкового масла.

Для початку натираємо сир. Кефір наливаємо в миску і додаємо до нього сіль, цукор, олію та яйце. Просіваємо туди борошно з содою і замішуємо м'яке тісто.

Ділимо його на чотири частини та розкачуємо їх на товсті коржі. У центр них викладаємо сулугуні. Збираємо краї тіста до центру та защипуємо. Далі їх потрібно злегка приплюснути руками, формуючи круглі хачапурі, завтовшки близько 0,5 см.

Готуємо коржі під кришкою на повільному вогні по п'ять-шість хвилин з кожного боку. Наостанок змащуємо їх вершковим маслом.

Ледачі хачапурі на сковорідці на йогурті або сметані

Другий варіант ще простіший, адже для нього не потрібно замішувати тісто. Для приготування беремо:

  • 100 мілілітрів сметани, йогурту або кефіру;
  • 50 грамів борошна;
  • одне яйце;
  • 15 грамів вершкового масла;
  • 100 грамів будь-якого сиру.

Кефір нагріваємо до кімнатної температури. У цей час натираємо сир у миску. Додаємо до нього яйце, кефір і перемішуємо.

Просіюємо в суміш борошно і знову перемішуємо. Тісто нагадуватиме густу сметану.

Розігріту сковорідку змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Лопаткою можна допомогти собі все рівно розподілити.

Готуємо ліниві хачапурі на тихому вогні з двох боків під кришкою. На коржиках має з'явитися рум'яна скоринка.

Вас також можуть зацікавити новини: