Апетитні млинчики з соковитою яблучно-маковою начинкою просто не можуть не сподобатися!
Налисники з маком та яблуками – це дуже смачно! Вони можуть бути чудовим родинним сніданком або ж окрасою святкового столу.
Являють собою налисники млинці з начинкою, загорнені рулетиком або конвертиком. При цьому млинці для них випікаються тонкі та еластичні, а всередині налисника є багато смачної начинки, у нашому випадку – солодкого та маку та ароматних яблук.
Подавати налисник, залежно від особистих уподобань, можна з різними соусами, варенням, сметаною, підливою або просто з гарячим розтопленим маслом.
Для млинців
Для начинки
Приготування тіста. Яйця збити міксером до утворення пишної маси.
Соду додати в кефір, влити туди ж тепленьке молоко, перемішати. Всипати цукор, збиті яйця та сіль. Збити все.
Всипати просіяне борошно, добре перемішати й акуратно, помішуючи, вливати молоко.
Додати олію, знову перемішати. Тісто можна залишити на 10 хвилин під закритою кришкою настоятися, а потім добре перемішати.
Добре прогріту сковороду змастити перед першим млинцем олією. Налити ополоником невелику порцію тіста на сковороду, розрівняти його, формуючи млинець. Смажити на сильному вогні до золотистого кольору.
Перевернути і смажити ще 20-30 секунд з другого боку. Готовий млинець зняти зі сковороди і посмажити таким чином усі.
Приготування начинки. Залити мак окропом і залишити на 15 хвилин. Потім добре перетерти.
Читайте такожЯк приготувати вдома чізкейк: покроковий рецепт
Очищені яблука нарізати на кубики.
Розтопити в сковороді масло, додати цукор, нагріти його до розчинення. Викласти яблука, тушкувати їх до м'якості. Додати мак і видавити лимонний сік, зробити карамель.
Вершки збити з цукром, додати до вершкового сиру та перемішати. Змастити млинці цим намазуванням, поверх викласти начинку й скрутити млинці в рулет.